-50%

Haljina Koreni melirana kratka

4,000.00 рсд

Категорије: ,

Опис

Štrikana melirana kratka haljina od lana i viskoze. Lagana i transparentna, Idealna za toplo leto i različite prilike. Meka i izuzetno udobna, savršena uz ravnu obuću za dan, uz dodatak štikli prerasta u svečaniju minihaljinu. U sebi sadrži boju crvenog krečnjaka, modro plavo- sivu i sjajnu belu koje se prelivanjem iz jedne u drugu stapaju u divnu celinu, laku za kombinovanje sa svim ostalim bojama u spektru.

Kolekcija "Koreni"

Korene na brdovitom Balkanu predstavlja buđenje kulture Lepenskog Vira oko 7000. godine stare ere. Stvaraoci ove kulture pripadaju najstarijem evropskom stanovništvu, populaciji mlađeg paleolita.

Siluete u kolekciji KORENI su inspirisane nadasve ženstvenim figurama. Forme modela polaze od primarnog jednakokrakog trougla, pa se u kolekciji uočavaju kosa sečenja na gornjim odevnim predmetima u vidu kosih kragni, ranglan rukava ali i haljine, suknje i pantalone ravne i A forme.

“Ognjišta, kameni stolovi i skulpture su zaliveni u čvrstu masu poda napravljenu od crvenog krečnjaka” i upravo smo tu nijansu crvene preuzeli kao vodeću boju kolekcije. Ona je zastupljena od pastelnih puderastih do zagasitih bordo tonova. Tu su još i prirodne peščane nijanse bež i smedje ali i plava boja u valeru od pastelne do tamnije plave, kao simbol Dunava.

Kolekcija se odlikuje veženim motivom korena ili stabla a pored tradicionalne tehnike veza na pamučnom muslinu, sva ostala platna su izradjena tehnikom ručnog tkanja, koje je osnovna tehnika izrade tekstila u našoj radionici. Materijali su pamuk i neizostavna najfinija vuna sa naših prostora. Kolekcija odeće za žene je dopunjena modnim detaljima u vidu tkanih ešarpi, i pletenih kardigana.

Select your currency
RSD Српски динар
EUR Еуро