marija handmade

Atelje Marija handmade postoji više od 10 godina i poseduje Sertifikat izdat od strane Ministarstva finansija i privrede Republike Srbije, da se predmeti Marija handmade izrađuju ručno i smatraju proizvodima od umetničke i zanatske vrednosti, odnosno proizvodima domaće radinosti.

 Marija Handmade radi na osnaživanju I popularizaciji ženskog preduzetništva, angažujući žene iz teže zapošljivih kategorija u ovaj vid socijalnog preduzetništva.

Vlasnica tkačkog ateljea Marija handmade je Marija Ivanković Jurišić, dizajnerka tekstila. Dobitnica je priznanja “Cvet uspeha za ženu zmaja”  kao I priznanja Evropske Mreže Preduzetništva (European Entrepreneurship Network) za uspešno učešće u medjunarodnim programima u tekstilu.

Opus ateljea Marija Handmade predstavlja rezultat Marijinog istraživanja tradicionalnih tehnika ručnog rada u sprezi sa folklornim motivima Srbije i njihovom stilizacijom na klasičnim konstrukcijama odevnih I upotrebnih tekstilnih predmeta.

 “Za tkanje našeg tekstila koristimo prirodna vlakna vune, pamuka, svile, konoplje i lana. kao I ručno farbana prediva pigmentima iz začinskih biljaka, od kojih nastaju unikatni modni detalji, i kućni tekstil. Naša misija je da Vam ponudimo tkanine u kojima koža diše, a telo se najlepše oseća. Pažljivo biramo svaku nit kako bi nastale tkanine dovoljno dobre da Vas dodirnu. Tkanje, pletenje, šivenje, bojenje…mi zaista volimo svaki korak dok ovim stvarima udahnjujemo život. Svako putovanje, svaka avantura, svaka lekcija koju smo naučili u životu, od detinjstva u Srbiji, preko modnih revija u Šapcu, Beogradu, Parizu, Bernu, Hagu I Sidneju, govori o tome ko smo mi, I šta radimo. Zapamtite zauvek da unikatni komadi nisu stvoreni da prekriju, već da se stope sa Vašim telom. Kupujte manje, ali birajte bolje da vam traje duže.

Budite SNAŽNA i VELIČANSTVENA! Budite iznad svih onih stvari o kojima ostali brinu.

Budite ORIGINALNA! STVARNA! ISKRENA! SVESNA! POUZDANA!

Tradicionalna, ali ne staromodna! Ponosna, ali ne nadmena! Brižna, ali ne nametljiva!

Budite MHM DAMA! „

                                                                                                       Marija Ivanković Jurišić